Presentatie Dominique Persoone

Na de presentatie van Belgisch Meester Chocolatier Dominique Persoone, zullen pralines nooit meer hetzelfde smaken! In een 1, 5 uur nam Dominique de bezoekers mee in de wondere wereld van de chocolade. Wat voor soorten cacaobonen zijn er? Waar komt de cacao vandaan?  Hoe ga je om met verschillende smaken in combinatie met chocolade?
_DSC2493 [1280x768]

 

Dominique won afgelopen jaar met zijn boek de  prestigieuze prijs ‘chocolate book of the world’. Ook is zijn winkel de Chocolate Line opgenomen in de Michelin Gids. Hij levert pralines aan  toprestaurants als Oudsluis, Comme Chez Soi en Hof van Cleve.
Al vertellend kreeg het bezoek diverse pralines te proeven. De praline met coca cola was bedacht voor zijn zoontje, dit omdat het zo lekker knetterde in mond. Na het proeven klonk het geknetter in de zaal! Een ware smaaksensatie!

Dat voedsel en emotie goed samengaan bewees Dominique met een filmpje met bijpassende praline.
Wanneer smaakt vis het lekkerst? Als je het aan de kust eet, daar hoor je de zee, ruik je het zoute water en hoor je de  meeuwen. Wanneer smaakt een praline met eetbaar gras het lekkerst? Juist….als je kijkt naar en filmpje waarin je veel gras ziet en als de geuren van gras door de zaal heen worden gespoten. De praline smaakte naar wat je zag!

De praline met daarin oester verwerkt had hetzelfde effect!
_DSC2529 [1280x768]

Het bezoek kreeg een heerlijke eetbare chocolade lipstick mee naar huis en mocht cacao snuiven. Dat heeft Dominique ooit bedacht voor een verjaardagsfeestje van de Roling Stones.

_DSC2539 [1280x768]

Na afloop van de presentatie werd een film vertoond. Hierin was te zien hoe Dominique in Mexico op zoek is naar de betekenis van cacao in dit land. Hij verteld over de Maya cultuur, gaat op zoek naar oude recepturen en klautert in de jungle door cacaoplantages heen.

Om Dominique te bedanken voor een heerlijke en inspirerende middag, sloten we af met een chocolade cocktail in Freddy’s bar van Hotel L’Europe.

DSC05002 [1280x768]

Advertisements

0 Responses to “Presentatie Dominique Persoone”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
November 2009
M T W T F S S
« Oct   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Advertisements

%d bloggers like this: